28 Ekim 2013 Pazartesi

Dünyanın Hz. Mehdi’ye hava kadar, su kadar ihtiyacı var!


Dünyanın Hz. Mehdi’ye hava kadar, su kadar ihtiyacı var!
Bu yüzyılda Hz. Mehdi'nin ve Hz. İsa'nın muhteşem buluşmasına da Allah'ın izniyle şahit olacağız.












Dünyanın Hz. Mehdi’ye ne kadar muhtaç durumda olduğu ortada. Zulüm almış başını yürümüş, dünyada binlerce insan yurtlarıdan sürülmüş, mülteci kamplarında yaşamaya çalışıyor. Su yok, aş yok, insanlık yok... Filistin’de,Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Çeçnistan’da, Bosna’da da binlerce Müslümançok ağır işkenceler altında yaşam savaşı veriyor. Müslümanlar aynı zamanda mezhep ayrılıkları yüzünden de birbirlerine düşmüş durumdalar. İşte dünya bu kadar korkunç durumdayken “bizim Mehdi’ye ne ihtiyacımız var, evimizde oturalım, kendimize bakalım” diyenlere gerçekten çok şaşırıyorum.
Peki siz evinize kapanın, zulüm görenlerle ilgilenmeyin, Hz. Mehdi’nin geldiğini inkar edin, onunla ilgili hadisleri gizleyin de, dünyayı bu zulümden kim kurtaracak? Mezhepleri kim birleştirecek? Dünyaya İslam’ı kim hakim edecek? Müslümanları tek bir birlik altında kim toplayacak? Hz. Mehdi olmadan bütün bunların olması mümkün mü? Tabii ki değil. Müslümanlara bir baş gerek, bir lider gerek. İşte bu lider peygamberimizin hadislerinde belirttiği kişidir ve bu gerçeğin inkar edilmesi hiç bir şekilde kabul edilemez. O zaman bu zulme razı olmak, o mazlum insanları görmezden gelmektir. Şimdi hadislerde Hz. Mehdi ile ilgili detaylara bakalım:
HZ. MEHDİ’NİN SOYU KAFKASYA’DAN GELİR
Müslümanlardan bir zat (Hz. Mehdi (as)) gelecek, BU ZATIN ŞEREFİ KAFKASYA'NIN EN ULU DAĞINDAN etrafa Güneş'in şuaı (ışık hüzmeleri gibi) gibi şulenisar olacaktır (etrafa ışıltılar saçacaktır). (Osman Yüksel Serdengeçti, Mabedsiz Şehir, Serdengeçti Neşriyatı: VI, s.107)
MEKKE VE MEDİNE'DEN DEĞİL, "KAR" OLAN BİR YERDEN ÇIKAR
Horasan tarafından bayraklar çıktığını gördüğünüzde, KAR ÜZERİNDE SÜRÜNEREK DE OLSA, o bayraklara katılınız, zira içlerinde Allah'ın halifesi Hz. Mehdi (as) vardır. (El-Kavlu'l Muhtasar fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, Hadis no. 35)
Hadiste Mehdi (as)'a ulaşmak için "kar üzerinde sürünerek de olsa" ifadesi kullanılmaktadır. Bu ifadeyle Peygamberimiz (sav) çok hikmetli bir şekilde, bazı kimselerin iddia ettiği gibi, Mekke veya Medine şehirlerinden değil, kar yağan, kar olan bir yerden çıkacağını anlatmaktadır.
DOĞDUĞU BÜYÜK ŞEHİRDEN ÇIKIP KÖPRÜYÜ GEÇEREK İSTANBUL'A GELECEKTİR
Konstantiniyye'nin fethi sırasında sabah namazı için abdest alırken bir bayrak dikecek. DENİZ İKİYE AYRILARAK SU KENDİLİĞİNDEN UZAKLAŞACAK VE AÇILAN YOLU TAKİP EDEN HZ. MEHDİ KARŞI KIYIYA GEÇECEKTİR. Sonra bir bayrak daha dikecek ve diyecek ki: "Ey insanlar, ibret alınız. Deniz Ben-i İsrail'e nasıl yol verdiyse bize de öyle yol verdi..." (El-Kavl-ül Muhtasar fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 57)
Hz. Mehdi (as)'ın denizde kuru bir yol açılacağı söylenerek bir köprüye de işaret edilmiş; Hz. Mehdi (as)'ın bir köprüden geçerek İstanbul'a geleceği haber verilmiştir.
DOĞU TARAFINDAN ÇIKAR
Hasan'ın evladından birisi (HZ. MEHDİ (AS)) DOĞU TARAFINDAN ÇIKACAK.... (Ali Bin Hüsamettin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdi'sinin Alametleri, s. 22)
TÜRK MİLLETİ İÇİNDEN ÇIKACAKTIR
HZ. MEHDÎ (AS) RUM'DAN, TÜRKLERDEN (çünkü, eskiden Türkiye'ye "Diyar-ı Rum" deniliyordu) AYRILMAYACAKTIR. (İş'afü'r-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Mecmuası, Bediüzzaman Said Nursi, s. 212)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder