28 Ekim 2013 Pazartesi

Bir ayet açıklayalım, (Kehf Suresi, 4-5)


Bir ayet açıklayalım, (Kehf Suresi, 4-5)
Hz. İsa bu yüzyılda geldiğinde Hıristiyanları bu yanlış inançlarından arındıracak.

Bildiğiniz gibi her gün ayet açıklıyorum ve insanların gösterdiği ilgi gerçekten çok güzel. Bu yüzyılın insanların imana döneceği yüzyıl olacağını hepimiz biliyoruz. Kalplerimiz imanla, Allah sevgisiyle dolacak. Herkes yobazlığınKuran’la hiçbir alakası olmadığını öğrenecek. Dinimiz sevgi dini, barış dini. Zorlama yok, aksine özgürlük var. Baskı yok, kardeşçe yaşamak var. Kadınlara, çocuklara gerçek anlamda değer vermek, onları korumak ve gözetmek var. Umarım bu ayet açıklamalarım Kuran’ı yobazların gösterdiği sahte din zannedenler için çok güzel bir yol olur, onlarda Kuran’ın eşsiz güzelliklerini keşfederler. Bugün açıklayacağım ayetler yine Kefh Suresi’nden:
(Bu Kur’an) “Allah çocuk edindi” diyenleri uyarıp-korkutur. Bu konuda ne kendilerinin, ne atalarının hiçbir bilgisi yoktur. Ağızlarından çıkan söz ne (kadar da) büyük. Onlar yalandan başkasını söylemiyorlar. (Kehf Suresi, 4-5)
Kehf Suresi’nin 4. ve 5. ayetlerinde Hıristiyanların Allah hakkındaki büyük iftiralarına dikkat çekilmektedir. Hıristiyanlar ortaya attıkları sapkın teslis inancıyla kendi dinlerini bozmuş ve batıl bir din oluşturmuşlardır. Ayetlerde onların yaptıkları bu büyük tahrifat şu şekilde ifade edilmektedir:
Ey Kitap Ehli, dininiz konusunda taşkınlık etmeyin, Allah’a karşı gerçek olandan başkasını söylemeyin. Meryem oğlu Mesih İsa, ancak Allah’ın elçisi ve kelimesidir. Onu (’OL’ kelimesini) Meryem’e yöneltmiştir ve O’ndan bir ruhtur. Öyleyse Allah’a ve elçisine inanınız; “üçtür” demeyiniz. (Bundan) kaçının, sizin için hayırlıdır. Allah, ancak bir tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ve yerde her ne varsa O’nundur. Vekil olarak Allah yeter. (Nisa Suresi, 171)
“Allah çocuk edindi” dediler. O, (bundan) yücedir; O, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır. Göklerde ve yerde ne varsa O’nundur. Kendinizde buna ilişkin bir delil de yoktur. Allah’a karşı bilmeyeceğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz? (Yunus Suresi, 68)
İşte Meryem oğlu İsa; hakkında kuşkuya düştükleri “Hak Söz”. Allah’ın çocuk edinmesi olacak şey değil. O yücedir. Bir işin olmasına karar verirse, ancak ona: “Ol” der, o da hemen oluverir. (Meryem Suresi, 34-35)
Kuşkusuz Kehf Suresi’nin bu ayetlerinde ve yukarıdaki ayetlerde dikkat çekilen bu zihniyet tam olarak bir müşrik inancıdır. Kuran’da bildirildiği gibi, Allah, eşi ve benzeri bulunmayan, çocuk edinmekten münezzeh olan, herşeyin tek hakimi ve hükümdarı, göklerin ve yerin Rabbidir. Ahir zamanda yaşayan Müslümanlar, Hıristiyanların, kendi kutsal kitaplarını tahrif ederek ortaya attıkları bu sapkın iddialarının geçersizliğini insanlara anlatmakla yükümlüdürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder