28 Ekim 2013 Pazartesi

20. Yüzyılda Rusya’da nasıl bir komünist vahşet yaşandı?


20. Yüzyılda Rusya’da nasıl bir komünist vahşet yaşandı?
Lenin evrime inandığı için insanları bir hayvan olarak görüyor ve gözünü kırpmadan öldürtüyordu.

20. yüzyılda Rusya’da, Çin’de, Kamboçya’da, Kuzey Kore’de, korkunç bir vahşet yaşandı. İkinci dünya savaşı sonrasında komünist vahşet pek çok ülkede yaygınlaştırıldı.Komünizmin pençesine düşen ülkelerde katliamlar, idamlar, kıtlık ve açlık milyonlarca insanın hayatına maloldu. Avrupa, Asya, Uzak Doğu ve Güney Amerika’ya kadar yayılan komünist vahşetin bilançosu çok büyüktü. Tarihte yaşanan bu gerçek bize, komünizmin asıl hedefinin dünya hakimiyeti olduğunu bize gösteriyor.  Bugün komünizim Rusya’ya nasıl felaket getirdiğine hep birlikte bakalım:
1917'de Rusya'da gerçekleşen kanlı Bolşevik Devrimi ile başlayan komünist vahşet, önce yeni kurulan Sovyetler Birliği'nin geneline, ardından Doğu Avrupa'ya, Çin'e, Kore'ye, Vietnam'a, Kamboçya'ya, Latin Amerika ülkelerine, Küba'ya ve Afrika'ya yayılmıştır.
20. yüzyılda gerçekleşen iki dünya savaşı sırasında ve sonrasında, doğrudan veya savaşın dolaylı etkilerinden dolayı 350 milyondan fazla insan yaşamını yitirmiştir. Bunların 120 milyonu sırf sivillerdir. Ülkelerde yaşanan komünist vahşeti şöyle özetleyebiliriz:
Sovyetler Birliği'nde Lenin liderliğinde büyüyen Komünist Parti, silahlı mücadele ve propaganda yöntemlerini kullanarak bir devrim gerçekleştirdi.
Lenin döneminde gerek Kızıl Ordu birlikleri, gerekse de Lenin'in kurdurttuğu "Çeka" adlı gizli polis örgütü, devrim karşıtı kabul ettikleri bütün toplum kesimlerine yönelik büyük bir terör uyguladılar. Hatta militanlar, halka karşı özel vahşet stilleri geliştirdiler.
Bolşevik militanlar, Çeka polisleri ve Kızıl Ordu birlikleri, Rusya'nın dört bir yanındaki köyleri basarak, zaten çok zor koşullarda yaşayan köylülerin yegane besin kaynağı olan mahsulleri silah zoruyla toplamaya başladılar. Bu uygulamanın sonucunda ülkede çok büyük bir kıtlık yaşandı.
Stalin yapımı kıtlık nedeniyle 6 milyon insan açlıktan öldü, yüzbinlerce çocuk bu felaketin hedefi oldu.
Kollektifleştirmeye karşı direnenler kurşuna dizildi, diğerleri çocuklar, kadınlar ve yaşlılarla birlikte sürgüne gönderildi. Bu insanlardan pek çoğu ağır sürgün şartlarına dayanamayıp yaşamını yitirdi.
Lenin ve Stalin dönemindeki komünist vahşetin bilançosu:
•Yargılamadan hapsedilen on binlerce rehinenin kurşuna dizilmesi ve 1918-1922 yılları arasında ayaklanan yüz binlerce işçi ve köylünün katledilmesi;
•5 milyon insanın ölümüne yol açan 1922 açlığı;
•1920'de Don bölgesinde yaşayan Kazakların ortadan kaldırılması ve sürgüne gönderilmesi;
•1918-1930 yılları arasında on binlerce insanın toplama kamplarında öldürülmesi;
•1937-1938 yıllarında yaşanan Büyük Temizlik sırasında 690.000'e yakın insanın öldürülmesi;
•1932-1933 yıllarında 6 milyon Ukraynalının kasıtlı olarak meydana getirilen açlıktan dolayı ölmesi; (Bu kıtlığın sebebi, Sovyet topraklarında yeterince tahıl yetişmemesi değil, komünist partisinin tahılın dağıtımına izin vermemesi idi. Yani bu olay, özel olarak gerçekleştirilmiş bir kitle katliamıydı.)
•Önce 1939-1941 yılları arasında, ardından da 1944-1945 yıllarında yüz binlerce Polonyalı, Ukraynalı, Baltıklı, Moldavyalı ve Besarabyalının sürgüne gönderilmesi;
•1941'de Volga Almanlarının sürgüne gönderilmesi;
•1944'te Kırım Tatarlarının sürgüne gönderilmesi ve ölüme terk edilmeleri;
•1944'te İnguşların sürgüne gönderilmesi ve ölüme terk edilmeleri.
•Sovyetler döneminde Polonya, Macaristan, Çekoslovakya, Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Doğu Almanya gibi Avrupa ülkeleri, Stalin'in kanlı rejiminin pençesine düşmüşlerdir.
Kaynak: komunistkudristantehlikesi.blogspot.
LENİN'İN OLUŞTURDUĞU KASITLI KITLIK SONUCUNDA TAM 29 MİLYON İNSAN AÇLIKLA PENÇELEŞTİ, 5 MİLYONU İSE HAYATINI YİTİRDİ:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder