16 Ağustos 2013 Cuma

Vücudumuzla ilgili hiç bilinmeyen harika detaylar...

Vücudumuzla ilgili hiç bilinmeyen harika detaylar...
Akıl sahibi, duyan, gören, işiten çok karmaşık sistemlerle donatılan insan bir damla sudan yaratıldı

Vücudumuzda inanılmaz detaylar var, bunları bilmeyenler ya da görmezden gelenler insan gibi böylesine muhteşem detaylarla donatılmış bir varlığın tesadüfler sonucunda meydana geldiğini ileri sürebilirler. Fakat bilim adamları insan bedenini incelediklerinde,hücreyi, DNA’yı incelediklerinde bütün bunların asla tesadüflerle, zararlımutasyonlarla gerçekleşemeyeceğini görüyorlar ve bunu ifade ediyorlar. Zoolog Dr. Albert Fleischman “Çöküşte olan Darwin'in teorisi doğa aleminde ispatlanması gereken tek gerçek değildir. Bilimsel araştırmaların bir sonucu değildir, ama kesin olarak hayal gücünün bir ürünüdür”1 diyerek evrim teorisinin gerçekleşmesinin asla mümkün olmadığını çok net bir şekilde söylüyor. İnsan bedeniyle, ruhuyla, aklıyla tam anlamıyla üstün bir aklın eseridir, Allah tarafından yaratılmıştır. Vereceğim bir kaç detay insan vücudunun her zerresini kaplayan milyonlarca detaydan yalnızca birkaç tanesidir. 
*O kadar çok karbon taşırız ki bunları bir araya toplayıp kullanmak mümkün olsa; 9000 adet kurşun kalem yapabiliriz. 2200 kibrite yetecek kadar fosforumuz, 250 gramdan fazla sülfürümüz, bir kaşık dolusu magnezyumumuz, 5 cm boyunda bir çivi yapacakkadar demirimiz vardır. 
* Vücudumuzda 25 milyar oksijen alıcı kırmızı kanyuvarlakları bulunmaktadır. Bunları bir yüzey üzerine yayacak olursak 2570 metre karelik biralanı kaplar. 
*Vücudumuzda bulunan yağla 7 iri sabun kalıbıyapabiliriz. 
* Bebekken 270'den fazla kemiğimiz varken, büyüdükçe bunların bazısı birbiriyle kaynaşarak sonunda sadece 206 kemikle kalırız. 
* Kalbimiz normal olarak dakikada 70-72 kere atar. Bu atışa göre, 70 yaşındaki insanın kalbi 2500 milyon kere atmış ve bu süre içindede167561600000 kilo kan, damarlarımıza pompalamıştır.

*Normal bir vücut ısısı ile dayanabileceği en sıcak suyun ısısı 110°C’dir. 
*Normal bir insan vücudunda bulunan elektrik, 25 wattlık bir lambayı dakikalarca yakabilir. 
* Esmerlerde 120 bin, sarışınlarda ise 140 bin adet saç telivardır. Her geçen gün başımızdan 80-150 arasında saç teli kopar ve yerine yine aynı sayıda yenileri çıkar. 
*Bir tel insan saçı 3 kilograma kadar ağırlık kaldırabilecek esnekliğe sahip... 
* Tek bir dakika içerisinde 1025 cm küplük havayı içimize çeker, 4 kilograma yakın kanı vücudumuz içinde devrederiz. 
*Yapılan araştırmalara göre 6 dakika su altında kalabilir, 20 dakika nefesimizi tutabilir, sıfırın altında 103 derecelik bir soğuğa karşı koyabiliriz. 30 gün aç, 110 saat da uykusuzluğa dayanabiliriz.

* Tırnaklarımız bir yılda toplam 3, 75 metre kadar uzar. 
* Gözler hiç bir zaman büyümüyor ama burun ve kulakların büyümesi asla sona ermiyor... 
*İleri doğru adım atıldığında, insan vücudundaki 54 kas harekete geçiyor... 
* Hapşırma anında, kalpte dahil bütün vücut fonksiyonları bir an için duruyor... 
*İnsanın kalça kemiği, betondan daha sağlam. 
*İnsan midesi 2 haftada bir içzarını yenilemek durumunda; aksi taktirde kendisini sindiriyor...

*İnsan vucudundaki en güçlü kas dilde bulunuyor... 
*Vücuttaki karbon gazını boşaltabilmek ve daha çok oksijen alabilmek için esneme ihtiyacı duyuluyor...

*İnsanlar yaşamları boyunca, 6 fil ağırlığına eşit miktarda yiyecek tüketiyor... 
“Ey insan 'üstün kerem sahibi' olan Rabbine karşı seni aldatıp-yanıltan nedir? Ki O, seni yarattı, 'sana bir düzen içinde biçim verdi' ve seni bir itidal üzere kıldı. Dilediği bir surette seni tertib etti.” [İnfitar Suresi, 6-8.ayetler] 
Kaynak: 
1. SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland,  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder