16 Ağustos 2013 Cuma

Şu muhteşem güzelliği seyredin.

Şu muhteşem güzelliği seyredin.
Geçen gün youtube’ta rastladığım çok muhteşem bir videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Seyrettikçe insanın hem gözleri hem de ruhu ne kadar da lezzet alıyor. Hepsi birbirinden muhteşem yaratılan çiçekler ne kadar olağanüstü bir sanatla açılıyorlar. Videoyu bu linkten seyredebilirsiniz: 
Hep doğaya, yoldan geçerken bahçelere bakıyorum, genelde hep bildiğimiz türde çiçekler görüyorum. Oysa milyonlarca değişik türde, hepsi birbirinden farklı muhteşem kokulara sahip çiçekler var. Hepsi aynı topraktan çıkmasına rağmen bambaşka biçimde, kokuda ve renkte çıkıyorlar. Kapkara topraktan böylesine nefis bir güzellik çıkması gerçekten inanılmaz. Üstelik bazı insanlar bütün bu güzelliklerin tesadüfler sonucunda oluştuğuna inanıyorlar. Oysa kâinatta gördüğümüz küçücük bir tohumdan, küçücük bir yaprağa, küçücük kelebekten, dev balinalara kadar her şey üstün ve yüce ilme sahip Rabbimize ait. Birçok muhteşem yaratılmış hayvanı ve bitkileri göremeyişimizin ve sadece fotoğraflarda seyredişimizin nedeninin de onların cennete saklanmış güzellikler olduğunu onlara cennette kavuşacağımızı düşünüyorum. 
O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır. (En'am Suresi, 99) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder