25 Ağustos 2013 Pazar

Kutsal kitaplarda Hz. Mehdi

Kutsal kitaplarda Hz. Mehdi
Hıristiyanlar Hz. Mehdi’yi Mesih olarak tanıyor ve bekliyorlar. Museviler’de Hz. Mehdi’yi Kral Mesih Shiloh olarak tanıyor ve bekliyorlar. Müslümanlar’da ahir zamanda tüm dünyayı tekrar İslam’a döndürecek, Hz. İsa ile birlikte tüm dünyaya barış, huzur ve adalet getirecek Hz. Mehdi’yi büyük bir şevkle ve heyecanla bekliyorlar. Kutsal kitaplarda Hz. Mehdi’den çok detaylı olarak bahsediliyor. Sizlerle paylaştığım bu kitap kutsal kitaplarda Hz. Mehdi’den nasıl bahsedildiğini anlatıyor.  
Kitabı okuduğunuzda kutsal kitaplarda Hz. Mehdi ile ilgili ne kadar çok detay verildiğine sizde şaşıracaksınız. Anlatılanların nasıl yaşadığımız döneme baktığını sizde hayretle göreceksiniz.
Davud oğlunun [Hz. Mehdi (as)'ın] geleceği yedi yıllık sürenin sonunda... açlık okları gönderilecek... büyük bir kıtlık olacak ve bunda erkekler, kadınlar, çocuklar, dindar adamlar ve azizler ölecek... (Talmud, Sanhedrin 97a)
... Dünyanın temelleri sarsılacak... sarsıldıkça sarsılacak. Dünya... yalpalayacak, bir kulübe gibi sallanacak... (Yeşaya, 24:18-20)
... Yeşaya'nın Babil'le ilgili bildirisi:... Araçlarıyla uzak bir ülkeden, dünyanın öbür ucundan bütün ülkeyi yerle bir etmek üzere geliyor... Evleri yağmalanacak, kadınlarının ırzına geçilecek... Oklarıyla gençleri parçalayacak, bebeklere acımayacak, çocukları esirgemeyecekler. (Yeşaya, 13:1, 5, 16-18) Babil: Günümüz Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında bulunan eski bir şehir ismidir.
Ona [Hz. Mehdi (as)'a] egemenlik, yücelik ve krallık verildi. Bütün halklar, uluslar ve her dilden insan ona hizmet etti. Egemenliği hiç bitmeyecek sonsuz bir egemenlik, krallığı hiç yıkılmayacak bir krallıktır. (Daniel, 7:14)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder