16 Ağustos 2013 Cuma

Hz. Mehdi’nin boynuna bir levha asılacak – Seyredin

Hz.  Mehdi’nin boynuna bir levha asılacak – Seyredin
Hz. Mehdi küfrün çok zorlu baskısına maruz kalacak ve akıl hastanesine konacak.

Bugün youtube’ta izlediğim bir videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaman zaman Hz. Mehdi ile ilgili sahih hadisleri sizlere aktarıyorum. Hz. Mehdi ve Hz. İsa’yı göreceğimiz, kıyametten önceki son dönemde yaşıyoruz. Çok yakında bu iki kutlu, hem peygamberimizin, hem deBediüzzaman’ın müjdelediği mübarek insanlarla karşılaşacağız. Bu yüzden ikisini de heyecanla beklemek, bunun için hazırlık yapmak, geliş alametlerini bilmek ve anlatmak her Müslüman’ın görevi diye düşünüyorum. Hz. Mehdi ile ilgili çok fazla hadis var, bazı hadislerde de çok fazla sır ve detay var. Bugün onlardan birini sizlere anlatacağım. Önce seyrettiğim videonun linkini veriyorum: 
Hadislerde Hz. Mehdi’nin acı ve zorluklarla dolu, yeşillik ve bahçelik bir yere atılacağı ama Allah sevgisiyle ve imanıyla acı çekmeyeceği, el ve ayağından bağlanacağı, boynuna bakır bir levha asılacağı, kanuni bir dokunmazlık elde edeceği bildiriliyor ve bunun bir akıl hastanesinde tutulan bir kişiden bahsedildiği izlenimi oluşuyor. İlgili hadisler şöyle: 
Ebu Said el Hudri radıyallahu anh rivayeti; "... DECCAL O MÜMİN KULU KESMEK İÇİN YAKALAR FAKAT BU SIRADA ONUN BOYNU İLE KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ARASI ALLAH TARAFINDAN BİR BAKIR LEVHA HALİNE GETİRİLİR DE ARTIK DECCAL O’NU KESMEYE HİÇBİR YOL BULAMAZ. BU SEFER DECCAL O’NU İKİ ELİ VE İKİ AYAĞI İLE YAKALAYARAK FIRLATIR ATAR. İNSANLAR DECCAL O’NU BİR ATEŞ İÇİNE ATTI SANARLAR. HALBUKİ O MÜMİN ZAT BİR CENNET İÇİNE ATILMIŞTIR.  
ONUN (DECCAL'İN) BERABERİNDE BİR BAHÇE VE ATEŞ OLMASI DA ONUN FİTNESİNDENDİR. ONUN ATEŞİ BAHÇEDİR, BAHÇESİ ATEŞTİR. Her kim onun ateşi ile imtihan edilirse Allah’tan imdad istesin ve Kehf suresinin evvelini okusun. Onun üzerine (ateşi) soğuk ve selametli olur. Nasıl ki İbrahimin üzerine ateş böyle olmuştu. 
AYRICA ONU (HZ. MEHDİ'Yİ) ZİNDANLARINA ATMAKLA BİR ATEŞ İÇİNE ATTIĞINI ZANNEDER. HALBUKİ ONU CENNETE ATMIŞTIR. ZİRA MÜMİN DECCAL'İN CEHENNEMİNDE OLSA BİLE GÖNLÜ ADETA CENNETTEDİR. Müslim-i Şerif'in mütercimi Mehmed Sofuoğlu buradaki cennetin dünya bahçelerinden bir bahçe olduğunu söyler. 
Kaynaklar: 
1. (Sahih-i Müslüm Kitabul Fiten. Bab Hadis No:113-İmam Şarani, Kurtubi Tezkire s. 488) 
2. (İbn-i Mace) 
3. (Mehdilik ve İmamiye, s. 40) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder