30 Ağustos 2013 Cuma

Hz. Mehdi döneminde Müslümanlara çok baskı olacak, ama Mehdi talebeleri yılmayacak

Hz. Mehdi döneminde Müslümanlara çok baskı olacak, ama Mehdi talebeleri yılmayacak
Hz. Mehdi canilik ve zulmün çok arttığı, ahir zamanda olduğumuz bu dönemde çıkacak.

Hz. Mehdi inkarcıların en azgın oldukları dönemde gelecek ve küfrün baskısını çok şiddetli bir şekilde hissedecektir. Hz. Mehdi’yi iftiralarla hapsedecekler ve toplumda infial oluşturmaya çalışacaklardır. Bu yüzden Hz. Mehdi halkın arasında gizlenecek ve çok uzun süre tanınmayacaktır.Peygamberimiz Hz. Mehdi’nin kırk yıl boyunca gizlenerek İslam’ı tüm dünyaya anlatacağını söylüyor.Hadislerden Hz. Mehdi’nin hem insanların gözlerinin önünde olduğunu, hem de farkedilmediğini anlıyoruz. Hz. Mehdi’ye 313 talebesi inanacak ve onunla birlikte inkarcıların tüm baskılarına rağmen yılmadan Kuran’ı ve İslam’ı tebliğ etmeye devam edeceklerdir.
Hz. Ali, Mehdi cemaatinin asla korkuya kapılmayacağını şöyle anlatıyor:
Hz. Ali'den anlatıldığına göre adamın biri kendisine Hz. Mehdi'yi sordu. Hz. Ali ise "O (Hz. Mehdi (as)) ahir zamanda çıkacaktır. Kişinin "Allah" dediği için ölüme mahkum edileceği bir zamanda gelecektir" diye cevap vermiştir. Devamında"ALLAH, ONUN ETRAFINDA HİÇBİR ŞEYDEN KORKMAYAN VE HİÇBİR MENFAAT İÇİN SEVİNMEYEN BİR TOPLULUK MEYDANA GETİRECEKTİR". (Sıddık Rasan Han, el-İzan, s.128)
Hz. Mehdi’nin cemaatindeki gençler çok yiğit kişiler olacaktır, Allah onlara hep zafer nasip edecektir:
(Hz. Mehdi (as)'ın) Dostları yiğit, şecaatli, salih, imanlı kişilerdir, ona itaatte gayretlidirler. Nereye ve hangi işe yönelseler mutlaka zafere ulaşırlar... (Bihar’ul- Envar, c.52, s.279 ve c.53, s.12. İkmal’ud- Din, c.2, s. 367)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder