30 Ağustos 2013 Cuma

Hücrelerimizin taşıdığı bilgiler, muazzam bir detay, sırlarla dolu bir dünya!

Hücrelerimizin taşıdığı bilgiler, muazzam bir detay, sırlarla dolu bir dünya!
İnsan bedeni o kadar eşsiz ki, nereye bakarsanız bakın inanılmaz detaylarla karşılaşıyorsunuz. Kalbe bakıyorum, doğduğum andan öleceğim ana kadar bir salise bile ara vermeden çalışıyor, böbreklerim hiç durmadan kanımı temizliyor, beynim vücudumun bütün organlarını bir saniye bile ara vermeden kontrol ediyor. Nefes alıp verirken, hava akciğerlerime dolarken hiç hesap yapmıyorum, sadece nefes alıyorum o kadar. Bütün bunlar olurken, kendi vücudumda milyonlarca detay ard arda gerçekleşirken ben bütün bu olanlardan habersiz gazetemi okumaya, televizyonumu seyretmeye, yemeğimi yemeye devam ediyorum! Ve bütün bu olaylar gerçekleşirken kolumu bile kıpırdatmıyorum!
Ya vücudumuzda yer alan 100 trilyon hücrenin bilgi taşımasına ne demeli? Tüm hücreler bilgi taşırlar. Ünlü bir moleküler biyolog olan Profesör Michael Denton, hücrenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlatmak için şöyle bir benzetme yapar:
“Moleküler biyoloji tarafından ortaya çıkarılan yaşam gerçeğini kavrayabilmek için, bir hücreyi yaklaşık bin milyon kez büyütmemiz gerekir. Bu durumda hücre, New York ya da Londra gibi büyük bir şehri kaplayacak boyutta dev bir uzay gemisine benzeyecektir. Hücrenin yakınına gelip onu incelediğimizde, üzerindeki milyonlarca küçük kapıyla karşılaşırız. Ve eğer bu kapıların herhangi birinden içeri girersek, olağanüstü bir teknoloji ve bizi şaşkınlığa düşürecek bir komplekslikle yüzyüze geliriz” (Denton, 1985).
Bedendeki her atom adeta yüksek bir bilinçle donatılmış gibidir. Tüm bilgi insanın hücrelerinde mevcuttur. Bunlar insanların hayatları ile ilgili bütün ayrıntıları içeren kitapların bulunduğu eşsiz bir kütüphaneler gibidir. Bu kütüphaneler içinde sınırsız sörf yapabildiğimiz internet kütüphaneleri ve film arşivleri gibidir..
“.. Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiçbir şey O'ndan uzak (saklı) kalmaz. Bundan daha küçük olanı da, daha büyük olanı da, istisnasız, mutlaka apaçık bir kitapta (yazılı)dır." [Sebe Suresi, 3.ayet]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder