25 Ağustos 2013 Pazar

Doğada kendi ilaçlarını üreten canlılar!

Doğada kendi ilaçlarını üreten canlılar!
Bir hayvan kendi kendini iyileştiremez, zaten vücudunda bu sistemle yaratılır.

Kendi aspirinleri üreten ceviz ağaçları, mide ilaçlarını üreten timsahlar,antibiyotik üreten arılar, doktorkarıncalar, kanlarındaki antikorlarla hastalıkları önleyen köpek balıkları, bedenleri için özel bir ilaç yapankoalalar... Doğada yaşayan birçok canlı kendi türlerine ait böylesine özel, koruyucu sistemlerle yaratılmışlardır. Kuşkusuz hiçbir akla ve bilince sahip olmayan bir canlının, kendi ilacını kendi üretmesi, çeşitli kimyasallar salgılaması, kanının akış yönünü değiştirmesi veya kanında, enfeksiyonlara karşı antikor oluşturması, bakterilerin ürettikleri antibiyotikleri bilmesi, bunların ne işe yaradıkları hakkında doğru kararlar vererek, hangi durumlarda kullanacağını düşünmesi, üstelik bu bilginin o canlı türünün bütün üyelerinde var olması bize tek bir gerçeği kanıtlar: Bu canlılara hükmeden, onlara gerekli bilgileri ilham eden ve davranışlarını yöneten güç Yüce Allah’a aittir. 
Şimdi size doğada kendi ilaçlarını üreten canlılardan bir tanesi olan köpekbalıklarını örnek vermek istiyorum. Avustralyalı bilim adamları, köpek balıklarının kanında bulunan antikorların kanserle mücadelede önemli bir rol oynayabileceğini açıklamışlardır. Araştırmacılar, hücrelerin hastalığın yayılmasını geciktirdiğine ilişkin güçlü işaretler olduğunu belirtmişlerdir. 
Araştırmacılara göre, köpek balıklarının kanında hastalıklarla mücadele eden farklı antikorları vardır ve bunlar belli kanser hücrelerinin büyümesini engellemektedir. Köpek balıklarının çok güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmalarının ve nadiren enfeksiyon kapmalarının nedeni de yine bu antikorlardır. Ayrıca bilim adamları, köpek balığı antikorlarının sıtma proteinlerine tutunarak alyuvarlara sıçramasını önlediğini tespit etmişler ve köpek balığı hücrelerinin iltihaplı romatizma için de çözüm olabileceğini belirtmişlerdir. 
Bu canlıların özel kimyasal işlemler yaparak, hastalıklara karşı önlemler alması Allah’ın yarattığı güzelliklerden biridir. Bildiğimiz ve bilmediğimiz canlıların sahip oldukları bu gibi özellikler, Allah’ın sınırsız gücünü daha iyi kavramak için birer vesiledir. Allah bir ayette şöyle buyurmaktadır: 
“Göklerin ve yerin yaratılması ile onlarda her canlıdan türetip-yayması O’nun ayetlerindendir. Ve O, dileyeceği zaman onların hepsini toplamaya güç yetirendir.” (Şura Suresi, 29) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder