16 Ağustos 2013 Cuma

Bir bebeğin yaratılış mucizesi…

Bir bebeğin yaratılış mucizesi…
Muhteşem güzelliklerin sahibi bellidir.

Her anne ve babanın sorması gereken soru bu bence: Bebeğimizi annenin karnında kim yapıyor? Bizim hiçbir bilgimiz yokken onun gözlerini, ellerini, beynini, kalbini, incecik damarlarını kim inşa ediyor? Biz anne ve baba olarak dokuz ay boyunca elimiz kolumuz bağlı, tam anlamıyla teslim olmuş bir şekilde beklemiyor muyuz? Ve annenin karnında küçücük bir hücrenin milyarlarca kere büyüyüp çoğalarak muhteşem bir bebeğe dönüşmesini adım adım izlemiyor muyuz? O bebek doğduktan sonra bir bakıyorsunuz konuşuyor, gülüyor, söylediklerinizi anlıyor, aklediyor. Tam anlamıyla ruh ile donatılıyor. Ona bütün bu aklı, ruhu ve bedeni Allah veriyor. 
Her işi yapan Allah iken anne ve babanın “bu bebeği biz yaptık, bu bizim bebeğimiz” diyerek sahiplenmesi son derece yanlış bir bakış açısıdır. Anne ve baba bir bebeğin oluşumu için sadece bir vesiledir. Her bebekte çok büyük bir mucize ile yaratılır, Allah her seferinde ruhundan üfleyerek yepyeni bir insan yaratır. 
Bu blogta yazan anne ve babalara seslenmek istiyorum. Bebeğiniz için yapacağınız en güzel şey onu kendisini yaratan Allah’a adamaktır. Çünkü her şeyin sahibi olduğu gibi bebeğin gerçek sahibi de Allah’tır. Nasıl yaratıp ona can verdiyse dilediği zamanda alabilir. Bu yüzden bebeğinizi daha ilk günden Allah’ın güvenli kollarına teslim edin. Size verilmiş çok güzel bir emanet olarak görün. Onu hayatınızın merkezi haline getirip Allah’ı unutmayın. Bebeğinizin imanlı, güzel ahlaklı, dindar olması için dua edin. Eğer imanlı olursa hem bu dünyada hem de ahirette sonsuz bir mutluluk içinde yaşayacak demektir. Allah’ı çok sevmesi, tüm hayatı boyunca O’nun istediği gibi bir hayat yaşaması için dua edin. Kendisi küçücük bir hücreyken onu eşsiz bir sanatla yaratan gerçek sahibini bir an için bile olsun unutmamasını sağlayın. İşte bebeğiniz için yapacağınız en büyük iyilik ve güzellik budur. 
İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.' Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı. (Öyleyse Allah, ) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir? (Kıyamet Suresi 36-40) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder