25 Ağustos 2013 Pazar

Bilim insanları evrendeki mükemmel düzeni tarif ediyor

Bilim insanları evrendeki mükemmel düzeni tarif ediyor
Kainattaki tüm detaylar insanların yaşaması için özel olarak yaratılmıştır.

Amerikan Beyin Cerrahları Birliği tarafından “yüzyılın adamı” seçilen ve Harvey Cushing ile beraber 20. Yüzyıl’ın en önemli nöroşirüji uzmanı olarak nitelenen Beyin Cerrahı Prof. Doktor Gazi Yaşargil evrendeki mükemmel düzeni şöyle tarif ediyor: 
“Okuduklarım ve bildiklerimle baktığımda makro ve mikro kozmosta gördüğüm mükemmellik karşısında şaşkın durumdayım. O zaman diyorsunuz ki, akıllı bir yaratıcı var. Akıllı yaratıcı, Allah. Düşünün ki insan hayatı kısacık. Dünya milyarlarca yıldır var. İnsan, en fazla 120 yıl yaşayabiliyor. İnsan toz parçası bile değil. Dalga içindeki bir damla... 
Beynimiz hakkında pek az şey biliyoruz. Beyin çok değişik hücrelerden yapılmış. Yapısı ve işlevleri ise muazzam. Bizim 1.5 kilogramlık beynimiz, içindeki 1 trilyonluk hücresiyle makro kozmos ile mikro kozmosu kavrayabiliyor. Hem evreni, hem de hücre içini kavramamız, algılamamız ilginç. Bunu hiçbir hayvan algılayamıyor. Beyin beni şaşırtıyor... 
Dünyada 6 milyar insan içinde 10 milyon çocuk belki de piyano dersi alıyor. Ama içlerinden belki sadece 10 tane kabiliyet çıkacak. Beyinde kabiliyet meselesini bilemiyoruz. Futbol ya da basketbol oynamak çok zor bir şey değil. Ama topla oynamakta bile kabiliyet söz konusu. Hafıza, zekâ, hepsi beyinde nerede, bilmek istiyoruz...” 
Bilim adamlarının bu açıklamaları bilimi evrimle bağdaştırmaya çalışan evrimcilere çok iyi bir cevap diye düşünüyorum. 21. Yüzyılda bilim adeta çağ atladı ve Darwin’in hurafeleri tarihe gömüldü. Günümüzde bilim adamları artık Allah’ın varlığını kabul ediyor ve kainattaki, hücredeki, beyindeki muhteşem detayları görüp bu çok ince detayların asla tesadüflerle oluşamayacağını açıklıyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder